İlimizde Esnaf , Sanatkarlar ve Kadın Kooperatiflerine Yönelik Pazarlama, E-Ticaret , Geleneksel İhracat ve E-İhracat Bilgilendirme Eğitimleri Düzenlendi

27 Ekim 2022

Esnaf ve sanatkâr kesimini mali olarak geliştirmek ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacak seviyeye getirmek amaçlarıyla 25 Ekim 2022 tarihinde İlimizde Esnaf ve Sanatkârlara ve Kadın Kooperatiflerine yönelik eğitimler Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda  10:00-16:00  saatleri arasında iki oturum şeklinde gerçekleştirilmiş olup, öğleden önceki oturumda İlimizdeki Esnaf ve Sanatkârlara; Geleneksel İhracat, E--ihracat, İhracat Destekleri, İhracat İşlemlerine İlişkin Temel Esaslar ve İhracat Teşvik Sistemi konularında eğitim düzenlenmiştir. Öğleden sonra düzenlenen oturumda ise ''Kadın Kooperatiflerine Yönelik pazarlama, genel kooperatifçilik ve e-ticaret eğitimleri verildi.
Yapılan sunumlarda pazarlama, e-ticaret, e-ihracat ve ihracat desteklemeleri konuları üzerinde duruldu. Ticaret Bakanlığımız bünyesinde yürütülen kadın çalışmaları hakkında bilgi verilerek “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi” anlatılmıştır. Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile ilgili Kısa Film gösterimi yapıldı. Eğitimde ihracatı teşvik etmeye ve ihracatı geliştirmeye yönelik sunumlar da gerçekleştirildi.
Düzenlenen eğitim programına; Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğümüzden Eğitim ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Yavuz Selim AKÇAKALE, Ticaret Uzmanları Ayten Esra ZEYREK ve Baki Engin ÖZER, Memur Elif KILIÇ ve İhracat Genel Müdürlüğünden Ticaret Uzmanı Asım ÇALIŞ’ın sunumu ile gerçekleşti. Eğitim programına Ticaret İl Müdürü Halit İMREK, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Cemil MÜSEVİTOĞLU, Hatay Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hamit BAL,  Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet ÇİNÇİN, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Abdulkadir TEKSÖZ ve ilgili Oda Başkanları, Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Jale MARUFOĞLU’nun katıldığı toplantıda kadın kooperatiflerinin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmeler ile kadın ve genç girişimcilerde katıldılar.