5957 SAYILI KANUN'DA YER ALAN ÜRÜN KÜNYELERİ VE 6502 SAYILI KANUN KAPSAMINDA FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Müdürlüğümüzce Hatay Büyükşehir ve İlçe Belediye Ekiplerine Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

14 Şubat 2020

Müdürlüğümüz, 13 Şubat 2020 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Ek Hizmet Binasında Hatay Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlığı temsilcilerinin katılımlarıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantı hakkında düşüncelerini paylaşan İl Müdürümüz Halit İMREK: İl genelinde hizmet veren manav, pazar ve marketlerde esnaflar arasında ayrım yaşanmamasını ve esnaflarımıza rehberlik edilmesi gerektiğine değinmekle beraber hem satıcıların hem de tüketicilerin hakkını korumak zorunda olduğumuzun altını çizmiştir. Son zamanlarda market reyonlarındaki etiket fiyatları ile kasa fiyatları arasında farklılıklar olduğuna yönelik şikayetlerde artış olduğuna değinen İMREK, İl Müdürlüğü olarak İlimizde denetimlerin devam ettiğini ve 6502 sayılı Kanun'da bizimle beraber denetim yetkisi olan Belediyelerce de bu konunun üzerine düşülmesini ve tüketici mağduriyetlerinin en alt seviye indirilmesi gerekliliğini dile getirmiştir. Son olarak da toplantıya ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini sunarak konuşmasını bitirmiştir. 
Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Ahmet Kilisli de, gıda güvenliği ve ticaretin çok hassas konular olduğunu ve mevzuattaki yenilikleri takip ederek hareket ettiklerini, ayrıca  esnafımızın ve vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için görevlerinin başında olduğunu dile getirmiştir.
Konuşmaların ardından Müdürlüğümüzden Şef Burhan KAHRAMAN,  5957 Sayılı Kanun çerçevesinde; ürün künyelerinin mevzuat hükümlerine uygun olarak basımı ve kullanımında uyulacak usul ve esaslar, sebze ve meyvelerin perakende satışının yapıldığı; pazar yerleri, market, bakkal ve manavlarda ürün künyelerinin bulunup bulunmadığının denetimi ve künye bulundurulmaması durumunda uygulanacak idari para cezası hususlarıyla ilgili sunumunun ardından 6502 Sayılı Kanun’un Fiyat Etiketi Yönetmeliğine istinaden Bakanlığımızın yanı sıra Belediyelerin de denetim sorumluluğuna, fiyat etiketi denetimlerde dikkat edilmesi gereken hususlara; perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinde bulunması gereken özelliklere ve yerli üretim logosunun kullanımına değinilmiştir. Toplantı soru-cevap ve konuyla ilgili uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konuşularak sona erdi.